PROGRAMOK:

Faipari Értelmező Szakszótár az interneten!


www.falexikon.hu részletek..

Faipari Értelmező Szakszótár az interneten!

A Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter innovációs szolgáltatás részeként egy magyar-német értelmező szakszótár adatbázis létrehozására, szakszószinten pedig egy szlovák szaknyelv adatbázis kidolgozására vállalkozott.

A Faipari Értelmező Szakszótár fejlesztést a Faipari Tudományos Alapítvány végezte a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának együttműködésével. A szótár szakszókincsének összeállítását egy szakértői csoport irányította, akik a szakmai anyagokat elsősorban a termék-előállítás, forgalmazás területén dolgozó szakemberek szaknyelvi igényéhez igazították.

A jelenleg 33 témakörből álló adatbázis 2661 fogalmi értelmezését a Faipari Mérnöki Kar Intézeteinek munkatársai dolgozták ki, a szakfordítások, valamint a nyelvi- és szakmai lektori munkák külső szakértők bevonásával valósultak meg.

A szakmai témakörök szókincsfejlesztésével párhuzamosan a Faipari értelmező szakszótár internetes megjelenítése is megvalósult a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Informatikai és Gazdasági Intézet hallgatóinak közreműködésével, labor munka keretében.

www.falexikon.hu

a honlap szűrő feltételein keresztül lehetővé teszi a gyors szótárhasználatot. Az elektronikus szótárváltozat biztosítja a széles körű elérhetőséget, a folyamatos bővítés, fejlesztés lehetőségét.

A Faipari értelmező szakszótár a program részeként kis példányszámban, könyv formájában is megjelent.

A Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter és a bevont szakértők abban bíznak, hogy a Faipari Értelmező Szakszótár sikeres, magas színvonalú megvalósulásával - a program eredeti céljaként megfogalmazott - nemzetközi kapcsolatok kiszélesedését, a magas szintű tudás érdekében a vállalkozások humánerőforrás fejlesztését, a korszerű nemzetközi technológiák megismerését a fa- és bútoripar területén elő tudják segíteni.

Fejlesztési javaslataikat szívesen fogadjuk!